You are here: Home / Novosti

Novosti

novosti

10. Salone del Gusto

Salone del Gusto

U organizaciji Slow Food-a, regije Pijemonte i grada Torino u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, Hrane i Šumarstva ,međunarodni događaj Salone del Gusto se vraća u Torino u Italiju ove godine u svom 10. izdanju.Posvećeno svijetu hrane, Salone del Gusto ujedinio je u jedan događaj “međunarodni susret Terra Madre”, mrežu malih proizvođača iz cijelog svijeta, koji je sada u svojoj 10. ... Read More »

Coca Cola Sarajevo Holiday Market srijeda u 17:00h

sarajevoholiday

Udruženje”Okusi Hercegovinu” po treći put učestvuje na manifestaciji Holiday Market. Ovaj veseli zimski događaj i ove godine će upotpuniti zimsku ponudu glavnog grada Bosne i Hercegovine kroz mnoštvo zabavnih sadržaja, koji će biti organizirani tokom 34 dana trajanja Marketa.U kucici “Okusi Hercegovinu” naći ćete razne atraktivnih hercegovačke proizvode među kojima vino, likere, rakije, džemove, sokove, med, tjesteninu… Vidimo se Read More »

Otvoren Hercegovina Cheese Centar

received_10209866970975085

U Mostaru u realizaciji Udruženja Okusi Hercegovinu uz finasijsku podršku USAID/Sweden FARMA II projekta otvoren je Hercegovina Cheese Centar. Cilj projekta je promocija bih sireva s posebnim naglaskom na hercegovačke sireve. To ce omoguciti lakši pristup brojnim turistima da se na jednom mjestu upoznaju sa hercegovačkim sirevima,degustiraju,kupe i upoznaju se sa proizvodnjom. Sirevi iz BiH-a tako će postati prepoznatljivi među ... Read More »

BESPLATNI SAVJETI ZA GRAĐANE

004 najava radionice 5 vece Mo

Energetske večeri sa građanima su besplatna savjetovanja koja Centar za razvoj i podršku i EFEKT mreža uz podršku gradske uprave Mostara, nude građanima, s ciljem predstavljanja načina i mogućnosti smanjenja računa i potrošnje energije u domaćinstvima. Centar za razvoj i podršku Tuzla i EFEKT mreža pozivaju sve zainteresovane građanke i građane da dođu na besplatno savjetovanje na temu: MALE VJETROELEKTRANE ... Read More »

BESPLATNI SAVJETI ZA GRAĐANE

003 najava radionice 4 VECE MO

Energetske večeri sa građanima su besplatna savjetovanja koja Centar za razvoj i podršku i EFEKT mreža uz podršku gradske uprave Mostara, nude građanima, s ciljem predstavljanja načina i mogućnosti smanjenja računa i potrošnje energije u domaćinstvima. Centar za razvoj i podršku Tuzla i EFEKT mreža pozivaju sve zainteresovane građanke i građane da dođu na besplatno savjetovanje na temu:UŠTEDA ELEKTRIČNE ENERGIJE ... Read More »

BESPLATNI SAVJETI ZA GRAĐANE

Najava 3 vece Mostar

Energetske večeri sa građanima su besplatna savjetovanja koja Centar za razvoj i podršku i EFEKT mreža uz podršku gradske uprave Mostara, nude građanima, s ciljem predstavljanja načina i mogućnosti smanjenja računa i potrošnje energije u domaćinstvima. Centar za razvoj i podršku Tuzla i EFEKT mreža pozivaju sve zainteresovane građanke i građane da dođu na besplatno savjetovanje na temu:TOPLI I ENERGETSKI ... Read More »

BESPLATNI SAVJETI ZA GRAĐANE

Najava 2 vece foto

Energetske večeri sa građanima su besplatna savjetovanja koja Centar za razvoj i podršku i EFEKT mreža uz podršku gradske uprave Mostara, nude građanima, s ciljem predstavljanja načina i mogućnosti smanjenja računa i potrošnje energije u domaćinstvima. Centar za razvoj i podršku Tuzla i EFEKT mreža pozivaju sve zainteresovane građanke i građane da dođu na besplatno savjetovanje na temu: ENERGETSKA EFIKSANOST ... Read More »

BESPLATNI SAVJETI ZA GRAĐANE

001 Najava prve teme MO

Energetske večeri sa građanima su besplatna savjetovanja koja Centar za razvoj i podršku i EFEKT mreža uz podršku gradske uprave Mostara, nude građanima, s ciljem predstavljanja načina i mogućnosti smanjenja računa i potrošnje energije u domaćinstvima. Centar za razvoj i podršku Tuzla i EFEKT mreža pozivaju sve zainteresovane građanke i građane da dođuna besplatno savjetovanje na temu KAKO SMANJITI TROŠKOVE ... Read More »

Energetske večeri sa građanima u Mostaru

Fotografija najava Mostar 2017

ENERGETSKE VEČERI SA GRAĐANIMA su niz besplatna savjetovanja koja Centar za razvoj i podršku i EFEKT mreža uz podršku gradske uprave Mostara, nude građanima, s ciljem predstavljanja načina i mogućnosti smanjenja računa i potrošnje energije u domaćinstvima. Savjetovanja se održavaju četvrtkom u 18,00 sati u Centru za kulturu Mostar (galerija sala br.1), prema sljedećem rasporedu: ČETVRTAK 02.02.2017. Kako smanjiti troškove ... Read More »

Održana vanredna Skupština Udruženja Okusi Hercegovinu

skupština

U prostorijama Udruženja Okusi Hercegovinu u Mostaru , 13. decembra 2016. godine, sa početkom u 12:00 sati održana je sjednica vanredne Skupštine Udruženja Okusi Hercegovinu. Zbog isteka mandata svih organa Skupštine Udruženja koji su imenovani prije 4 /četiri/ godine ovo je ujedno bila i izborna godina na kojoj je Skupština jednoglasno izabrala nove organe Udruženja. Za novog predsjednika/ca Skupštine Udruženja ... Read More »

ODRŽANA OSNIVAČKA SKUPŠTINA UZAJAMNO GARANCIJSKOG DRUŠTVA „ISKRA 1“

14731095_1163658563699219_7485072783908265771_n

Danas 20.10.2016. god, kada svijet već 68 godina obilježava Internacionalni dan štedno-kreditnih zadruga, u Mostaru je održana osnivačka Skupština Uzajamno garancijskog društva ISKRA 1“, prve štedno-kreditne zadruge u Bosni i Hercegovini. Osnivači Uzajamno garancijskog društva su Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar, Udruga poduzetnika i poslodavaca UPIP Žepče, Udruženje Okusi Hercegovinu, Naša Perspektiva, te pojedine članice Mreže organizacija za ... Read More »

Studijska posjeta „Putevima meda kroz Durmitor i Hercegovinu“

IMG_8535-2

U sklopu projekta „Tipični proizvodi kao pokretač razvoja ruralnih područja – TERRA – Putovi meda kroz Durmitor i Hercegovinu“, kojeg provodi Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar zajedno sa partnerima iz BiH i Crne Gore, danas je svečano otvoreno promotivno-prodajno mjesto meda u prostorijama „Okusi Hercegovinu“ u Starom gradu u Mostaru u kojem će se pored meda i proizvoda ... Read More »

Scroll To Top