You are here: Home / Novosti / Studijska posjeta „Putevima meda kroz Durmitor i Hercegovinu“

Studijska posjeta „Putevima meda kroz Durmitor i Hercegovinu“

U sklopu projekta „Tipični proizvodi kao pokretač razvoja ruralnih područja – TERRA – Putovi meda kroz Durmitor i Hercegovinu“, kojeg provodi Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar zajedno sa partnerima iz BiH i Crne Gore, danas je svečano otvoreno promotivno-prodajno mjesto meda u prostorijama „Okusi Hercegovinu“ u Starom gradu u Mostaru u kojem će se pored meda i proizvoda od meda kao prepoznatljivih hercegovačkih proizvoda izlagati i prodavati i drugi tipični proizvodi. Promotivno/prodajno mjesto je otvoreno prvog dana Studijskog putovanja organizovanog za turističke djelatnike iz BiH i Crne Gore kako bi se pobliže upoznali sa novim prekograničnim turističkim proizvodom „Putevima meda kroz Durmitor i Hercegovinu“ ostvarenim u sklopu ovoga projekta.
Andrijana Kvesić,ispred organizacije „Okusi Hercegovinu“ istaknula je kako se promotivno-prodajna mjesta meda nalaze u Mostaru, Trebinju, Ravnom i Gacku. Dodala je kako su hoteli i restorani sve više zainteresirani za novi turistički proizvod i žele u svoje menije uvrstiti recepte jela u kojim se med koristi kao namirnica. Dodala je kako vjeruje da će interes naći i turističke agencije koje će izraditi turističke posjete „Putevima meda“ te prirodnim i kulturnim znamenitostima Hercegovine i susjedne Crne Gore.
Studijska posjeta traje od 3. do 5. 10. 2016. Godine. Tokom drugog dana posjete biće zvanično otvoreno i promotivno-prodajno mjesto u Trebinju. U toku studijske posjete, učesnici će obići Mostar, Stolac, Ljubinje, Ravno, Trebinje u BiH i Nikšić, Plužine, Žabljak i Šavnik u Crnoj Gori kuda se protežu „Putevi meda“, uz posjete učesnicima u turističkom proizvodu: pčelarima, ugostiteljskim objektima i promotivno-prodajnim mjestima meda, proizvoda na bazi meda i drugih tipičnih proizvoda.

Comments are closed.

Scroll To Top